Mit studieweb

Jeg hedder Asbjørn, jeg bor i Roskilde kommune, og det er bare rigtig dejligt.

På mit studieweb vil jeg skrive og reflektere over mine projekter.

1. Definer “usability” Hvad er usability? giv din definition med udgangspunkt i https://www.nngroup.com/articles/usability-101-introduction-to-usability/ - skriv dansk og med egne formuleringer.

1 Usability defineres af fem forskellige ord, brugervenlighed(learnability) har at gøre med, hvor nemt det er for en bruger at udføre simple opgaver første gang brugeren bruger det, effektivitet(efficiency) har at gøre med, hvor hurtigt en bruger kan udføre opgaver efter, at brugeren har lært, hvordan programmet virker, memorability fejl(Errors) har at gøre med, hvor mange fejl en bruger laver, hvor omfattende de er og hvor hurtigt brugeren kan ordne dem igen, og tilfredsstillelse(Satisfaction) har at gøre med, hvor behagligt det er for brugeren at arbejde i programmet.

A.2 Det der typisk standser bruger for på websites, er at man ikke bruger helt simple ord som alle kan forstå, og at man er i tvivl om man kan klikke på en ting eller ej.

B.3 De fleste personer, der laver websites, laver det, så man læser en heltmasse tekst, fordi det er det, de tror at de gør. Når de i virkeligheden bare kigger hurtigt på siden og klikker på det første link de finder.

Vi har lavet en papir prototype af et website, som er baseret på Steve Krugs