Tirsdag d. 12-11-2018

I Dag skulle vi arbejde med privatliv på nettet :) Det lyder som et virkeligt spænende emne, da det er vikelig vigtigt at man beskytter sit privatliv når man befinder sig på nettet.

Inden vi kan begynde med emnet skal vi sikre os at vores studieweb er oppe at køre, og er oploadet på elev.htxroskilde.dk

Mit studieweb er åbentlyst ikke det pæneste men jeg prøver lidt at gå efter en gammeldags stilart, men mit studieweb ligner nok mere en eller anden mærkelig hjemmeside man nok ikke burde besøge, lol.

Når anyway... Noget af det første vi skulle arbejde med var at undersøge hvad der gemte sig om mig på internettet... Det var ret scary, alt det jeg har søgt vil altid være der selv hvis jeg sletter min browser historie.

Du kan læse mere om dette på privatliv på nettet under Komm/it

Torsdag d. 15-11-2019

I dag skulle vi forsætte vores RESEARCH (elsker det ord :-D) for sidst en af de andre foruroligende ting jeg fandt ud af var at hvis folk virkelig ville kunne de købe alt den information fx google har om mig O.o prøv lige at overvej hvis man har en creepy stalker, hvad kunne den person mon gøre med den information om mig

Mandag d. 19-11-2019

I dag havde vi om præsentations teknikker og hvordan vi kan fange folks opmærksom. Dette er et rimeligt vigtigt emne, især hvis man gerne vil give sit budskab vidre. Det nytter nemlig ikke noget at man står og give en hel masse information videre, og så sidder modtageren bare og ruller tommelfingre.

Vi så også en video der forklarede lidt om powerpointshows bermudatrekant. Her er de 3 punkter taler, dias og publikum. Taler og dias er meget afhængige af hinanden da det man siger skal passe med det der står på dias. Dias og publikum er også meget afhængige af hinanden da det er vigtigt at fange publikums opmærksomhed. Det sidte ben er det mellem taler og publikum, her er det meget let at miste publikums opmærksomhed. En læsning på dette kunne være ikke at lave dit dias for opmærksomhedskrævende.

Torsdag d. 22-11-2018

Her havde vi igen om præsentationteknik, vi fik nogle case hvor vi skulle gå igen med at snakke om hvordan man ville læse/fremligge dem. Min gruppe fik case 2 "Dit barn flytter! ...ud på nettet. Hvad giver du det med, og kan du sove roligt?" Målgruppe: Forældre til børn i 10-12 års alderen Situation: Til forældremøde for årgangen på skolen (stort publikum)

Vi snakkede meget om at det er vigtigt at fnage forældrene med den her "ah-ha" eller "åh-nej" følesle.

Samtidigt var det også vigtigt at vi brugte både etos, pathos, logos.

Tirsdag d. 27-11-2018

I dag skulle vi fremligge vores case, det gik rigtig godt vi havde fået lavet en fremliggelse med et smukt dias (men ikke for smukt). Det lykkes os også at bruge etos, pathos og logos, vi fik også den her "ah-ha" følelse men det var lidt svært at få den såkaldte "åh-nej følelse, da vi egentligt ikke lavede en fremliggelse til forældre men til vores klassekamerater.

Vi fik også noget feedback

Godt kropssprog, gør os mere interesserede i at lytte. Lidt monoton fremlæggelse, kunne godt bruge lidt mere liv. God Powerpoint, fanger ens opmærksomhed men virker stadig lidt diskret. Der er en ”Hvad?!” oplevelse, men den er ikke så stor.

Mvh Rasmus og Victor

Er der overblik over og viden om stoffet I har sat jer ind i det og ved hvad det er i snakker om. Hvordan er præsentationen bygget op? Hvor har man benyttet sig af Stahlschmidts pointer og følger præsentationen en rød tråd? Vi kunne godt bruge en lidt mere klar rød tråd, men ellers kom i med nogen vigtige ting. Er pointerne klare og tydelige? husker man dem bagefter? og hvorfor (ikke)? Meget forklaring (gør overhovedet ikke noget) , men ellers kommer det tydeligt frem at i snakker til forældre. Kommer også med nogen anbefalere. Design: har man benyttet sig af Reynolds tip og hvor? Designet var meget enkelt (fint til forældre), der stod ikke meget på siderne, hvilket var fint. Hvilke appelformer blev benyttet hvor og hvordan virkede det? Følelser Leveringen: giv gode råd til hinanden i forhold til det, I så. stemme, kropssprog, timing. Kigger meget i skærmen, Julie og Ida-Marie

Måske kigge mere op. Vi ved selvfølgelig godt at I ikke har haft så lang tid til at forberede. Men vi bliver nødt til at sige det alligevel. Et godt punkt i havde: konsekvensker. Måske kunne der have været nogle billeder på powerpointet? Men farverne på powerpointet var rigtig gode. Fra Emilie, Maria og Molly

Der er en god viden om stoffet. man får ikke rigtig en "WHAT" faktoren, så præsentationen bliver lidt kedelig, hvilket også gør at man ikke får publikum med. Der en en god rødtråd i gennem præsentationen. Søren og Sebastian

Jeg kan se at vores powerpoint ikke var den flotteste, så det kunne vi nok godt gøre lidt bedre til næste gang. Men det er altid svært at finde balancen mellem powerpoint og det man skal sige, man gerne havde lige meget opmærksomhed på begge. Feedbackken med at kigge mere op, er højst sandsynlig ikke til mig, da jeg ikke brugte notater. Jeg bruger næsten aldrig notater fordi jeg kan ikke lide at begrænse mig inden for noget jeg har skrevet på et papir. Jeg bruger meget den taktik at hvis jeg finder på noget intressant at sige som jeg ikke havde b planlagt så siger jeg det (hvis der er tid)

Du kan læse mere om dette emne inde på præsentation under komm/it

Torsdag d. 29-11-2018

I dagens modul skulle vi lære om billedebehandling ved at installere programmerne Gimp og Inkscape ved hjælp af Ninite (windows)

Desværre startede jeg med at få nogle computerproblemer og en hel masse ting (undskyld for mit sprog) fuckede op, fx lydfil, videoer gad ikke fungere med 100% det tog lang tid. Min computer havde bare ret svært ved at fungere. Dette resulterede i at jeg herfra begyndte at komme ret bagud og blev desværre nåd til at komme hurtugt igennem dette emne :(

Torsdag d. 13-12-2018

I dag var der strejke på skolen så jeg brugte tiden på at prøve at fikse de sidste computer problemer, fandt ud af at det startede med en eller anden lydfil som var mærkelig

Her er nogle billeder af det jeg kunne nå med forsat problemer :(

Onsdag d. 9-1-2019

I dag skal vi arbejde med at lave en prototype! Det lyder mega spænende da jeg er ret kreativ person :-P

Det vi skulle gøre var at gå sammen med en netværks makker og begynde at planligge hvordan vi vil gøre dette her. Jeg kom sammen med en ret lort makke så jeg endte egenligt med at sidde og RESEARCHE lidt selv :-( Men jeg overvejede meget om hvordan jeg skulle bruge de andre emner vi har haft om til at lave denne prototype.

Min computer virker endelig fint igen, nu skal jeg bage bruge meget tid på at komme med på banen i dette fag igen.

Du kan læse mere om dette emne inde på prototype under komm/it

Torsdag d. 10-1-2019

I dag skulle vi arbejde mere med vores prototype, men jeg valgte at gå fra min makker. Jeg snakkede lidt med min lære om at mit studieweb så ret dårligt ud da, ja du ved. Så vi som en klasse fik lov til at bruge dette modul på at arbejde på vores studieweb.

Torsdag d- 17-1-2019

I dag fandt jeg en nu god makker som ogsp selv var ret baggud så vi brugte modulet på at finde ud af helt præcist hvordan vi skulle lave det her. Vi lavede fz et moodboard hvor vi gik rundt og tog nogle meget kreative billeder af vores klassekamerater. Vi snakkede også meget om hvordan den perfekte htx elev er, og hvordan vi skal reklamere med denne app.

Du kan læse mere om dette emne på prototype under komm/it

Du kan se så langt vi kom med vores prototype her - Vi nåede kun til at lave skitser.

Onsdag d. 23-01-2019

Torsdag d.24-01-2019

I dag er vi startet på et nyt forløb om computer spil. Jeg har oprettet en logbog for sig selv omkrig dette emne.

Computerspil logbog

Tirsdag d. 29-01-2019

I dag har vi arbejdet videre med forløbet computerspil.Jeg har oprettet en logbog for sig selv omkrig dette emne.

Computerspil logbog

Torsdag d. 31-01-2019

I dag har vi arbejdet videre med forløbet computerspil.Jeg har oprettet en logbog for sig selv omkrig dette emne.

Computerspil logbog

Onsdag d. 06-02-2019

I dag har vi arbejdet videre med forløbet computerspil.Jeg har oprettet en logbog for sig selv omkrig dette emne.

Computerspil logbog
/P>

Torsdag d. 07-02-2019

I dag har vi arbejdet videre med forløbet computerspil.Jeg har oprettet en logbog for sig selv omkrig dette emne.

Computerspil logbog
/P>

Tirsdag d. 12-02-2019

I dag har vi arbejdet videre med forløbet computerspil.Jeg har oprettet en logbog for sig selv omkrig dette emne.

Computerspil logbog
/P>

Torsdag d. 14-02-2019

I dag har vi arbejdet videre med forløbet computerspil.Jeg har oprettet en logbog for sig selv omkrig dette emne.

Computerspil logbog
/P>

Onsdag d. 27-02-2019

I dag har vi arbejdet videre med forløbet computerspil.Jeg har oprettet en logbog for sig selv omkrig dette emne.

Computerspil logbog
/P>

Torsdag d. 28-02-2019

I dag har vi færdigjort forløbet computerspil.Jeg har oprettet en logbog for sig selv omkrig dette emne.

Computerspil logbog
/P>

19-03-2019

Komm/it link

Komm/it